Inge de Sloovere

Psychotherapeut, Seksuologisch Counselor, Erkend Bemiddelaar Familiale Zaken
Team: Sexual Counseling, Bemiddeling
Functies: Psychotherapeut, Seksuologisch Counselor en Erkend Bemiddelaar Familiale Zaken
Erkenningsnummer 4290

Over Inge

Als familiaal bemiddelaar ben ik warm en empathisch maar beschik ik ook over de moed om op een zachte manier te zeggen wat er nodig is voor jullie om verder te kunnen. Daarnaast ben ik zorgzaam en beschik ik over een grote draagkracht t.a.v. moeilijke thema’s.

Ik weet als geen ander hoe een neutrale partij aan de tafel de gespannen sfeer doorbreekt, hoge emoties tempert en het gesprek opnieuw constructief opbouwt zodat gezegd kan worden wat gezegd moet worden.

Verder ondersteun ik jullie gesprek en zorg ervoor dat iedereen, … op een correcte en evenwichtige manier gehoord wordt. Samen komen jullie tot een heldere oplossing en maken jullie weloverwogen en gedragen afspraken.

Naast familiaal bemiddelaar en psychotherapeut ben ik ook mama, plusmama en pleegmama van 6 kinderen in een nieuw samengesteld gezin. De uitdagingen van nieuwe samenlevingsvormen en gezinsvormen zijn dan ook bekend terrein voor mij.

Als psychotherapeut/relatietherapeut ben ik warm en empathisch maar beschik ik ook over de moed om op een zachte manier te zeggen wat gezegd moet worden. Daarnaast ben ik zorgzaam en beschik ik over een grote draagkracht t.a.v. moeilijke thema’s.

In het begeleiden van mensen vertrek ik vanuit inzichten en methodieken uit de diverse therapeutische strekkingen (cliëntgerichte therapie, psychodynamisch, cognitieve gedragstherapie,…). Hierbij vind ik het belangrijk om te werken volgens de laatste wetenschappelijke inzichten.

Dit houdt in dat we samen kiezen welke begeleiding voor jou het meest geschikt is en het best bij jou aansluit. Kortom, iedereen krijgt een begeleiding op maat en staat zelf mee aan het stuur van zijn of haar begeleiding.

In een eerste fase onderzoeken we samen ‘wat er aan de hand is’ of wat je hulpvraag is. Vervolgens help ik je om tot inzichten te komen en vaardigheden te ontwikkelen zodat jij in de toekomst zelf de problemen die op je pad komen kan aanpakken en oplossen. In dit proces bepaal jij zelf het tempo en begeleid ik jou op weg tot voor jou weer duidelijk is welke richting je uit wil gaan.

Er gaat in de begeleiding ook aandacht naar psycho-educatie zodat je het hoe en waarom leert begrijpen.

Je kan bij mij terecht voor diverse hulpvragen met betrekking tot verschillende levensdomeinen.

Specialisaties

Je kan bij mij terecht voor:

Parentale coaching
Voor zowel kerngezinnen, nieuwe samengestelde gezinnen en andere gezinsvormen zoals pleegzorg, interculturele gezinnen, …

  • Wanneer jullie als koppel of met ex-partners steeds dezelfde discussies voeren over de opvoeding van de kinderen.
  • Wanneer er discussies of conflicten ontstaan over opvoeding, onderhoudsbijdragen of bezoekregeling van de kinderen tussen ex-partners, biologische ouders, …
  • Wanneer er discussies of conflicten zijn tussen (plus/pleeg)ouders en kinderen of kinderen onderling.
  • Wanneer jullie beslissen om uit elkaar te gaan en advies wensen over hoe je dit aan de kinderen vertelt.
  • Wanneer je je zorgen maakt over de impact van jullie scheiding op het welbevinden van de kinderen.

Herstel van de relatie tussen ouders en kinderen

  • Wanneer je een discussie hebt met je kind over de verblijfsregeling
  • Je kind wil niet meer bij jou verblijven, op bezoek komen
  • Je geen contact meer hebt met je kinderen en dit contact graag wil herstellen

Opmaken en/of aanpassen van een ouderschapsplan

  • Jullie beslissen om uit elkaar te gaan of te scheiden en hebben vragen over hoe jullie het nieuws aan de kinderen brengen, hoe de kinderen zullen reageren en hoe jullie de kinderen kunnen ondersteunen.
  • Jullie willen samen als ouders een weloverwegen ouderschapsplan opstellen op maat van jullie kinderen en jullie situatie.
  • Jullie leven al een tijdje gescheiden en willen het bestaande ouderschapsplan aanpassen omdat de omstandigheden veranderden (leeftijd van de kinderen, verhuis, andere werksituatie, nieuwe partner, …).

Familiale conflicten

  • Wanneer je op een gezonde communicatieve en evenwichtige manier afspraken wilt maken met of tussen familieleden.
  • Wanneer er een conflict is, of er een conflict dreigt tussen verschillende familieleden.
  • Wanneer er discussies ontstaan over een erfenisregeling of -verdeling.

Relatiebemiddeling

  • Je wilt relatieproblemen aankaarten: terugkerende conflicten rond specifieke thema’s (geld, seks, opvoeding, familie,…) miscommunicatie, het gevoel door de ander niet gehoord of begrepen te worden,…
  • Je weet niet of je samen verder kan of wil. Je wil een weloverwogen beslissing nemen over het voortzetten of stopzetten van de relatie.